Body Management

De periode 2000-2006 certificeerde ik aan de 4D Life-Academy als Advanced 4 Dimensionaal Bodyworker & Coach na een intensieve 5 jarige opleiding en Masterclass en bleef nadien een jaar verbonden als Assistant en Assistant Teacher.

Vanuit mijn opleiding en werkervaring als paramedicus, vervolgens mijn bijna 20 jaar lange kennis en ervaring als Manager in de bedrijfswereld en mijn persoonlijk ontwikkelingstraject van de laatste 20 jaar biedt ik Coaching, Lichaamswerk, Trainingen en Systemisch werk aan. 

Ons fysieke lichaam is een heel vernuft en intelligent systeem. Ons lichaam is ons huis van ons potentieel en onze energie maar ook van onze emoties, gedachten en denkpatronen. Maar hebben we nog voldoende ruimte om deze een plaats te geven... 

Lichaamswerk is een middel om je te helpen en te vrijwaren van fysieke en psycho-emotionele klachten, ongemakken en spanningen alsook belemmerende emoties, overtuigingen en gedachten. Ik gebruik daarbij effectieve, inspirerende tools en technieken om je op deze 4 niveaus te balanceren en terug in contact te brengen met je natuurlijke intelligentie en vitaliteit van je lichaam. 

Hoe kunnen we minder stress en meer kwaliteit, vitaliteit, creativiteit en energie in ons leven of organisatie creëren?
Het belangrijkste instrument en middel dat we daarvoor in handen hebben gekregen is ons lichaam. Ons hele lichaam krijgt dagelijks heel wat informatie te verwerken en wordt daardoor belast. 

BodyManagement technieken zijn een hulpmiddel om ons fysiek, emotioneel en mentaal te balanceren en zo onze gezondheid en werkvreugde te bevorderen en te bewaren.

4 Dimensionaal Lichaamswerk is een vorm en een geheel van behandeltechnieken en bewegingen uitgevoerd op een behandeltafel en die op de werkvloer in bedrijven worden toegepast, door de kleren, op lichaamszones die tijdens het werk het zwaarst worden belast zoals hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen...

Wat me vooral is bijgebleven tijdens mijn 6-jarige opleiding 'Bodywork & Coaching' is dat het lichaam ons huis is van onze emoties, onze gedachten, ideeën en patronen en tegelijk van ons potentieel, energie, waarden en kwaliteiten. En dat ons fysiek lichaam een heel vernuft en intelligent geschenk en systeem is.

Op elk moment toont en vertelt het ons hoe het met ons gaat. Meestal zijn we verleerd contact te maken met ons lichaam of we gaan niet altijd even respectvol om met ons huis. Vraag is dan wat hiervan de reden is of wat ons tegenhoudt? Door ernaar te luisteren en te gaan voelen kunnen we terug bewegen naar de oorspronkelijke staat van ons lichaam - Fysiek Leierschap!

Hoe dikwijls krijgen we niet te maken met ziekten, stress, overbelasting, overwerkt, ziekteverzuim, burn-out, fysieke klachten...

Ik bied lichaamsbehandelingen, coaching en trainingen aan om je terug in contact te brengen met je natuurlijke intelligentie en vitaliteit van je lichaam en je zodoende te vrijwaren van spanningen en ongemakken. Het lichaam wordt (terug) uitgenodigd contact te maken met zijn zelfhelend vermogen.

Dat kan van toepassing zijn voor iedereen met fysieke, en/of psycho-emotionele klachten en blokkades of voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. De uitnodiging is dat jij bereid bent je open te stellen en te kijken en te voelen wat je lichaam je vertelt en zodoende ontdekken wat er werkelijk is! Contact maken met onze 4 Dimensies via het lichaam vormen de rode draad tijdens deze behandelingen en coaching.

Een krachtige manier om:

 • het lichaam wakker te maken, te vitaliseren en vrij te maken van toxines en blokkades.

 • om je te bevrijden van belemmerende emoties, overtuigingen, gedachten en identiteiten.

 • lichaam en geest vrij te maken van stress.

 • Jezelf te verwennen en in een oase van complete rust te vallen.

 • meer balans te creëren tussen hoofd, hart en lichaam.

 • de circulatie en energiebanen te stimuleren.

 • Weerstand te bevorderen en te versterken

 • de mentale activiteit tot rust te brengen en het concentratievermogen te optimaliseren.

 • meer innerlijke ruimte te ervaren in het lichaam.

Technieken die o.a. in de behandelingen worden toegepast:

 • Acupressuur

 • Chi Nei Tsang (orgaanmassage) 

 • Cranio-sacraal therapie 

 • Fasciatherapie 

 • Central Channel release 

 • Energetisch lichaamswerk 

 • Ademhaling- en ontspanningstechnieken 

 • Shiatsu


Wie komt hiervoor in aanmerking? Iedereen die behoefte heeft aan vitaliteit, energie, ontspanning en duidelijkheid in zijn bestaan. Bij fysieke en/of psychische klachten, voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, voor je professionele ontwikkeling, voor drukbezette zakenmensen om meer balans te vinden tussen lichaam en geest, voor leidinggevenden en managers om hun persoonlijk en professioneel leven meer op elkaar af te stemmen. Deze behandeltechnieken zijn niet diagnostisch en vervangen op geen enkel moment medische behandelingen en/of medicaties. Indien nodig te overleggen met de behandelende geneesheer.