Universal Healing Tao

150pix-uhtlogo.jpg

In 2004 certificeerde ik als Universal Healing Tao Instructor. Ik volgde de Associate opleiding in België en nadien een intensieve Instructor opleiding van 6 weken in het Tao Garden Health Spa & Resort van Grootmeester Mantak Chia in Thailand. Universal Healing Tao (UHT) praktijk dient om een gezond lichaam te cultiveren, de ziel te ontwikkelen en de geest te verlichten. De UHT wordt onderwezen op alle 6 de continenten door oprichter Grootmeester Mantak Chia en meer dan 900 gecertificeerde instructeurs. 

Vrij vertaald betekent ‘Tao’ “De weg van de natuur”, van het universum. Oude Chinese traditie die meer dan 8000 jaar oud is en ononderbroken wordt doorgegeven en dat zijn oorsprong vindt in de Chinese (Oosterse) cultuur. Het is geen religie, door het inzicht/de intelligentie in deze oosterse traditie te begrijpen en binnen onszelf te ervaren komen we tot onze eigen Westerse spirituele roots.

Het is een puur praktisch oefensysteem, een systeem van energetische zelf-ontwikkeling die het mogelijk maakt dat elk individu toelaat de natuur en het universum (=de weg) aan te voelen en te integreren in het dagelijkse leven. De universele Tao is een praktische energieleer om ons dichter bij onszelf te brengen en zodoende onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele (authentieke) evolutie te vervolledigen. Vandaar dat de Tao heel erg gelinkt is aan de 4 dimensies en dus vaak als een rode draad doorheen mijn werk loopt.

Door middel van een reeks oude Chinese meditatieve en de interne energie-oefeningen leert de beoefenaar d.m.v. fysieke energie, spanningen los te laten, de gezondheid te bevorderen, zijn praktische en energetische zelfverdediging te verbeteren en krijgt zo de mogelijkheid om zichzelf en anderen te helen. In het proces van het creëren van een solide basis voor gezondheid en welzijn in het fysieke lichaam, wordt ook de basis gelegd voor het ontwikkelen van je eigen potentieel. Door het leren om gebruik te maken van de natuurlijke energieën wordt een niveau van bewustzijn bereikt, waarin een stevig geestelijk fundament wordt ontwikkeld en gekoesterd.

Master Mantak Chia (Thailand) beoefent meer dan 50 jaar (vanaf zijn 6de levensjaar) Tao en aanverwante methoden. Hij heeft veel Tao meesters bezocht (grondlegger Lao Tse) en heeft deze informatie en leer doorgekregen. Hij brengt deze oosterse traditie op een moderne, voor ieder begrijpbare wijze over en heeft dit eigenlijk vertaald naar westerse begrippen.

Ik ben aangesloten bij ‘Universal Healing Tao België’